top of page
Onderhoud biodiversdak

ONDERHOUD BIODIVERSDAK

Minimaal onderhoud

Een biodivers groendak vraagt toch meer onderhoud. Om hun optimale uitstraling te behouden, hebben biodiversdaken jaarlijks onderhoud nodig.

Hieronder beschrijven we het onderhoud voor een biodiversdak.

Onderhoud biodiversdak
Biodiversdak

Hoe biodiversdak onderhouden?

Onderstaande onderhoudsinstructie is van toepassing op alle biodiversdaken waarbij de volgende vegetatiematten zijn toegepast:

  • Sedum-kruidenmatten

  • Sedum-gras-kruidenmatten

  • Sedum-wildflowermatten

Water en voeding

Een biodiversdak vereist geen extra water of voeding, omdat dit de natuurlijke balans van planten op uw biodiversdak kan veranderen. De toevoeging van extra voedingsstoffen en water zal alleen maar overmatige groei in grassen aanmoedigen, die daardoor de gewenste inheemse planten zal verdringen. Alleen onder zeer droge omstandigheden is het noodzakelijk om minstens een uur per week te irrigeren.

Maaien

Door te maaien kunt u de samenstelling van planten en bloemen op uw biodiversdak manipuleren. Laat het biodiversdak bij voorkeur ongemaaid van december tot juli. Het dak moet in ieder geval in de herfst gemaaid worden om de begroeiing in stand te houden. September is hiervoor de beste maand, de meeste bijen hebben dan hun levenscyclus voltooid. Eén keer maaien in de zomer is optioneel.Tijdens het eerste jaar na installatie wordt aanbevolen om tweemaal per jaar te maaien, zowel in juni als september.

Na het maaien

Verwijderen van het afgemaaide groen binnen 4 dagen van het dak, zodat overtollige voedingstoffen beperkt kunnen worden.

Biodiversdak
groendak

Vrijblijvende offerte

bottom of page